OZONIZATOR i JONIZATOR za auto klime u automobilima

Dezinfikujte svoj automobil i sprečite širenje Covid-19 jednostavnim dolaskom u naš servis

OZONIZATOR

Ozon (O3) nastaje kombinacijom tri atoma kiseonika. Njegova gustina je više od 1,7 puta veća od gustine vazduha. Ima veliku sposobnost oksidacije, što pospešuje dezinfekciju i sterilizaciju. Može da uništi većinu bakterija u vodi ili vazduhu. Smatra se da ima široki spektar primene, efikasan je dezinfikator i antiseptik. 

Molekul ozona je inherentno nestabilan i pokušava da se razbije u molekul kiseonika što je pre moguće. To je ono što ozon čini tako dobrim čistačem vazduha i vode. Pošto se ozon brzo razbija u kiseonik, on je znatno manje toksičan od hemikalija za dezinfekciju kao što je hlor. 

Na kraju nazivaju ga „najčistijim oksidantom i sredstvom za dezinfekciju“. Postupak dezinfekcije ozonom ogleda se u otpuštanju tri atoma kiseonika. Oni uništavaju ćelijski zid bakterije, membranu ćelije i proteinsku ljusku virusa. Zatim direktno uništavaju njegovu RNK i DNK, oksidirajući ih da se razlože.

Napredna patentirana tehnologija OZON sterilizatora kombinuje kiseonik sa plazmom kako bi se stvorio ozon O3 koji eliminise bakterije i viruse, prociscavaju vazduh , neutralizuju I razgradjuju stetne materije, eliminisu miris duvana i razne mirise. Ozon 03 kroz razgradnju i eliminaciju pretvara zagadjene supstance u kiseonik O2, i daje osecaj prirodne svezine.

Ozon je snazan oksidacioni agens i najjace oksidacijsko sredstvo posle hlora. Sluzi za sterilizaciju vazduha i vode, farmaceutskoj i kozmetickoj industriji, operacijskih i sportskih dvorana… Pod temperaturom i vlagom u zatvorenom automobile, formaldehid, benzene i amonijak podsticu rast bakterija i grinja. To izaziva vrtoglavicu, umor, mucninu i respiratorne infektivne bolesti poput tonzila, bronhitisa i upale pluca. Pored toga, zlatni stafilokok (staphylococcus aureus) koji se obicno nalazi u automobile ce stvarati los miris, dok ce prasina i prljavstina uticati na efikasnost klima uredjaja.

OZONIZATOR

Negativni joni su atomi kiseonika opterećeni dodatnim elektronom i nalaze se u vazduhu. Oni se stvaraju u prirodi efektima voda, vazduha, sunčeve svetlosti i zemljinog urođenog zračenja. Vazduh bogat negativnim jonima je izuzetno dobar za naše zdravlje.

U dovoljno velikim koncentracijama, negativni joni mogu da očiste vazduh od spora gljiva, polena, dlaka kućnih ljubimaca, mirisa, dima cigareta, bakterija, virusa, prašine i drugih štetnih čestica u vazduhu. Oni to čine povezivanjem sa ovim pozitivno naelektrisanim česticama u velikom broju. To dovodi do toga da bakterije, buđ, polen i drugi alergeni postanu preteški da ostanu u vazduhu. U tom trenutku oni padaju na pod ili se prilepe na obližnju površinu. To ih uklanja iz vazduha koji udišemo i sprečava ih da izazivaju respiratorne probleme i druge zdravstvene tegobe.

Close Menu